Pentru că nu putem schimba cu totul înfățișarea școlilor, acest proiect își propune existența unui spațiu în fiecare școală în care copiii și chiar și profesorii să poată intra cand vor să-și înlăture greutatea zdrobitoare a armurii pe care sunt nevoiți să o poarte zilnic. Un spațiu în care să poată respira liniștiți, să exploreze cine sunt ei cu adevărat, să-și confrunte deschis vulnerabilitatea și să-și linisteasca mintea.
Acest spațiu “happy room” va fi deschis în pauze tuturor celor care vor vrea să-și petreacă recreatia “altfel”, fie citind, fie meditand, fie ascultând muzică. De asemenea, spațiul va putea fi folosit pentru diverse activități nonformale (obligatoriu pentru școlile care vor să intre în program este să organizeze minim o activitate/saptamană pe care s-o posteze pe platforma proiectului), va fi un spațiu care încurajează creativitatea, care promovează valorile, care contribuie la starea de bine a celor care-l utilizează.
Spațiul este gandit modular, ergonomic, unitar ca și coloristică și conținut de o echipă de designeri de interior și terapeuti specializati în gestionarea stresului care au luat în calcul elemente de cromoterapie si meloterapie, pe care-l putem modifica în funcție de mărimea și spațiul pe care-l vom avea la dispoziție în școli pentru a amenaja Happy Room. Culorile și designul spațiului vor crea atmosferă calmă, de relaxare, echilibru și armonie (spații rotunde care să creeze intimitate, culori calde, lumină filtrate pentru cromoterapie, un perete verde din plante, accente de culoare/lumină pe mesajele motivationale).
- Un spațiu destinat unor întâlniri nonformale (între profesori, între profesori și părinți, întâlniri cu invitați speciali în cadrul Școlii Altfel) mobilat cu o canapea modulară comodă cu minim 10 locuri și o măsuță.
- Un spațiu pentru elevi pe care-l pot folosi în recreații sau în timpul orelor „altfel” cu minim 20 pufuri.
- Două biblioteci (una pentru cărți și cealaltă pentru diverse jocuri) și un spațiu de relaxare pentru profesori constand în minim 1 recliner.
- O masă cu 4 scaune/fotolii și o bibliotecă.
- Corpuri de iluminat create special cu led-uri colorate pentru cromoterapie.
- O grădină orizontală din plante amenajată pe unul dintre pereți.
Fiecare spațiu va fi pregătit, igienizat, zugrăvit în culori speciale pentru efectul de cromoterapie, cu vopsele naturale fără COV (compuși organici volatili) și segmentat în 3 spații distincte:
Până acum am dotat cu un „Happy Room” Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Cluj-Napoca și Colegiul de Arte Baia Mare.